Для людей з вадами зору
Режим ЧБ:
Розмір шрифта:
  • Аа
  • Аа
  • Аа

Приєднатись

м. Київ, Дарницький бульвар, 8-В, прим 170

ПН-ЧТ: 9:00 - 18:00

ПТ: 9:00 - 17:00

СБ-НД: Вихідний

Ласкаво просимо!

Реєстрація

Відновлення паролю

Ви отримаєте лист з підтвержденням скидання паролю, перейдіть по посиланню в листі для продовження процедури відновлення.

FATCA: чи застосовуються штрафні санкції за неподання фінансовими агентами звіту про підзвітні рахунки в період карантину?

23 грудня, 2021

На офіційному порталі Центрального міжрегіонального управляння ДПС по роботі з великими платниками податків було опубліковано інформацію стосовно умов застосування штрафних санкцій за неподання або подання в неповному обсязі звіту про підзвітні рахунки.

Згідно з п. 118.4 ст. 118 ПКУ неподання, подання з порушенням встановленого строку, подання не в повному обсязі або з недостовірними відомостями, або з помилками фінансовими агентами звіту про підзвітні рахунки відповідно до вимог п. 69.8 ст. 69 ПКУ – тягнуть за собою накладення штрафу у 100 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Водночас згідно з п. 52 прим. 1 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ визначено, що за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 01 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) та п. 118.4 ст. 118 ПКУ штраф не застосовується у разі, якщо недостовірні відомості або помилки у звіті про підзвітні рахунки виникли з незалежних від фінансового агента причин та/або у зв’язку з поданням власником фінансового рахунка недостовірної інформації, за умови що фінансовий агент:

·         вживав обґрунтованих та належних у відповідних умовах (обставинах) заходів для проведення перевірки статусу податкового резидентства власників фінансових рахунків та кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) таких власників фінансових рахунків;

·         своєчасно, у строк, встановлений п. 69.8 ст. 69 ПКУ, повідомив центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, про подання власником фінансового рахунка недостовірних даних.

Детально з інформацією Центрального міжрегіонального управляння ДПС можна ознайомитись за посиланням >>>>>

Новини В.А.К.С.

Чим КЕП відрізняється від УЕП?

21 лютого, 2024

Роз’яснення Національного банку України щодо дотримання законодавства у сфері споживчого кредитування

20 лютого, 2024

Вебінар з питань заповнення звіту про підзвітні рахунки відповідно до Загального стандарту звітності CRS

19 лютого, 2024

Роз’яснення та рекомендації Національного банку України з питань фінансового моніторингу

12 лютого, 2024

Підсумки зустрічі з Національним банком України щодо впровадження Кредитного реєстру

9 лютого, 2024

Оновлено вимоги до платоспроможності та системи управління кредитних спілок

7 лютого, 2024

В Україні запрацював Державний реєстр санкцій

6 лютого, 2024

Розпочався період подання звіту про підзвітні рахунки відповідно до Загального стандарту звітності CRS.

5 лютого, 2024

Робоча зустріч кредитних спілок – членів ВАКС

31 січня, 2024

Надання інформації до Національного банку України та обслуговуючому банку

30 січня, 2024